Hemoroidi

Primjena i djelovanje HemoBalans-a

Prije (i poslije) svake upotrebe HemoBalance se mora oprati vodom i sapunom (tekućim ili nekim drugim), dobro isprati i osušiti. Prije stavljanja u rektum, HemoBalance treba  namazati nekom od masti za hemoroide ili uljem od kantariona (do graničnika) da prilikom stavljanja ne bi došlo do oštećenja sluzokože debelog crijeva. Pažljivo ga ugurati u rektum (debelo crijevo) do graničnika. Ostati u ležećem ili sjedećem položaju jedan do dva sata. Nakon toga se HemoBalance izvadi i ponovo opere vodom i sapunom.

Pakiranje sadrži dva magneta označena različitim bojama (čepovi na graničnicima). Prvi dan se proizvoljno izabere bilo koji od dva magneta ali se zato svaki slijedeći dan primjenjuje magnet koji prethodni dan nije bio u upotrebi. Dakle, jedan dan se koristi magnet sa bijelim čepom a slijedeći dan onaj sa crnim čepom.

Ovo je izuzetno važno jer oni različito djeluju na venski sustav te se isti magnet ne drži dva dana za redom.

Postupak se ponavlja u ciklusima od po 14 dana sa dva dana pauze među ciklusima. Broj ciklusa zavisi od stupnja izraženosti tegoba s hemoroidima, a kod slabije izraženih poboljšanje se može vidjeti i prije završetka jednog ciklusa. Kod zanemarenih, odnosno, onih jako izraženih, postupak se mora ponoviti i u pet, šest  ili čak do deset ciklusa.

HemoBalance jednako povoljno može pomoći u ublažavanju problema i sa vanjskim i sa unutrašnjim hemoroidima, kako sa onima koji krvare tako i sa onima koji ne krvare. Može djelovati i na nekontrolirano kvašenje rektuma kao i na svrab u tom predjelu.

HemoBalance svojim djelovanjem smanjuje bol i regulira protok krvi u venskom sustavu završnog dijela debelog crijeva djelujući na zaliske u venama. Vraća im elastičnost i time funkciju spriječavanja povratka venske krvi prema anusu i rektumu.

Nakon riješenja problema, nemojte bacati HemoBalance magnete jer oni nisu potrošeni, već ih sačuvajte ili poklonite nekome tko još uvijek ima probleme kojih ste se Vi riješili. Trajnost (permabilnost) HemoBalance magneta je dugovječnija od nas.

NEKOLIKO NAPOMENA O HEMOROIDIMA

Hemoroidi su zapravo proširene vene anusa i rektuma koji mogu uzrokovati krvarenja i bol. Posljedica su slabosti stijenki vena, odnosno, venskih zalistaka koji u normalnoj funkciji spriječavaju povratak krvi ka periferiji, tj. od srca u pravcu nogu ili u pravcu rektuma. Najčešći uzrok poremećaja u radu venskih zalistaka je poremećaj u radu jetre. U normalnoj funkciji venski zalisci svojom elastičnošću spriječavaju povrat venske krvi ka periferiji ali njihovim slabljenjem dolazi do propuštanja venske krvi u pravcu rektuma. Vene oko rektuma se napune krvlju, prošire se i mogu propustiti krv u debelo crijevo (hemoroidi koji krvare). Znači, pored primjene HemoBalance magneta trebalo bi pristupiti i primjeni bioloških dodataka prehrani za normalizaciju rada jetre, odnosno, početi sa pravilnom prehranom prema DNEVNOM LUČENJU ENZIMA i fizičke aktivnosti prilagoditi nastaloj situaciji. Naime, neki od uzroka pojave hemoroida mogu biti i nedovoljna fizička aktivnost (previše sjedenja) ali i teško-atletski sportovi. Nadalje, to može biti nepravilna prehrana ili oštećenja u lumbalnom (diskus hernija) dijelu kralježnice (L1 – L3), odnosno, težak porod.

Uslijed nepravilne prehrane, može doći do tvrde stolice, odnosno zatvora (opstipacije) što dovodi do pretjeranog naprezanja prilikom vršenja velike nužde i pucanja proširenih vena u rektumu (krvarenja hemoroida). To izaziva bolove, žarenje i nemogućnost normalnog sjedenja, tj. normalnog obavljanja svakodnevnih poslova. Pored toga, učestalo i obilnije krvarenje hemoroida vrlo često dovodi i do anemije.

Pojava hemoroida kod žena je i do četiri puta češća nego kod muškaraca upravo zbog višeg nivoa estrogena (ženskog  spolnog hormona).

HemoBalance svojom magnetskom indukcijom djeluje na venske zaliske tako da im vraća elastičnost i snagu i time spriječava da se krv vraća u pogrešnom smijeru (od srca ka periferiji).

Redovnom primjenom HemoBalance magneta trajno se vraćaju venski zalisci u svoju funkciju i svi simptomi pojave hemoroida mogu se povući u roku ovisnom o stupnju njihove prethodne izraženosti.

HemoBalance i PROSTATA

Djelujući magnetskom indukcijom na venski sustav, HemoBalance može djelovati i na prostatu, pojačavajući protok krvi kroz nju i time može spriječiti stvaranje adenoma i kalcifikaciju prostate. Kod muškaraca sa već izraženom hipertrofijom i povećanjem prostate, pojačavajući cirkulaciju u njoj, HemoBalance može dovesti do njenog omekšavanja i ponovne funkcije kontrakcije čime se omogućuje lakše ali, što je još važnije, potpuno izmokravanje i prestanak učestalih noćnih mokrenja.

Hipertrofirana i uvećana prostata onemogućava normalno i potpuno izmokravanje zbog čega jedan dio mokraće uvijek ostaje u mjehuru i mokraćnom kanalu što može uzrokovati upalu mjehura, upalu mokraćnog kanala ili upalu same prostate i stvaranje kamena u mjehuru. Kamen se stvara taloženjem soli iz urina koji stalno zaostaje u mjehuru, a uz to dolazi i do zadebljanja zida mjehura. Razlog zadebljanju leži u tome što hipertrofirana prostata nije u stanju svojim kontrakcijama izbacivati mokraću iz mjehura i mjehur preuzima dio uloge prostate i kontrakcijama svojih mišića izbacuje mokraću. Međutim, to ne može dugo trajati jer mišići zida mjehura zadebljaju i time gube sposobnost kontrakcije. HemoBalance svojom (magnetskom) indukcijom može pojačati protok krvi kroz prostatu, mjehur i mokraćni kanal i time na vrijeme može spriječiti ili ublažiti gore navedene simptome. Promjene na bolje, odnosno, nestanak spomenutih simptoma, mogu se primjetiti već nakon jednog ili dva ciklusa primjene HemoBalance magneta, ovisno o stupnju razvoja problema.

Svaki muškarac poslije četrdesete godine  života, čak i ako nema adenom prostate, trebao bi svake godine odraditi jedan ciklus od 14 dana sa HemoBalance magnetima baš zato da nebi došlo do svih pominjanih problema. Poslije pedesete godine to bi trebalo činiti barem dva puta godišnje.

HemoBalance magneti su mala investicija u dobro funkcioniranje organizma koja može spriječiti velike probleme koji mogu nastati u tim godinama. Treba napomenuti da su iskustva pokazala da primjena HemoBalance magneta može dovesti i do povećanja libida, t.j. povećanja seksualne potencije kod muškaraca.

1 sat dnevno za 14 do 60 dana bezbolno i trajno rešenje  /  pokušajte izbjeći operaciju  /

ne kupujete magnete već riješenje svojih problema  /  jedan komplet za širu porodicu  /

garancija doživotna - rok trajanja neograničen  /  pomaže i kod problema s prostatom

NUSPOJAVE i PROBLEMI

Iako nisu prijavljeni bilo kakvi problemi kod korištenja HemoBalans magneta ipak se ne preporučuju pacijentima sa ugrađenim pesmejkerom i trudnicama. Kod trudnica se smatra da bi, zbog pojačanog metabolizma, moglo doći do povećanja ploda i otežanog poroda. Ne preporučuju se ni kod kancera prostate ili debelog crijeva jer magneti povećavaju prokrvljenost svih tkiva u organizmu, pa tako i tumorskog.

Svaka magnetoterapija pa tako i terapija HemoBalans magnetima može (ali ne mora) izazvati prolazni pad tlaka (hipotenziju) i prolazni proljev, što je u suštini pozitivan efekat kod pojave hemoroida jer lakša defekacija ne izaziva pucanje hemoroida.

Uređaje osjetljive na magnetsko zračenje (magnetske trake, diskete, satove i sl.) treba držati nešto dalje (minimalno dvadesetak centimetara) udaljene od HemoBalans magneta.

PRIMJENA I DJELOVANJE

Prije (i poslije) svake upotrebe HemoBalans se mora oprati vodom i sapunom (tekućim ili nekim drugim), dobro isprati i osušiti. Prije stavljanja u rektum, HemoBalance treba  namazati nekom od masti za hemoroide ili uljem od kantariona (do graničnika) da prilikom stavljanja ne bi došlo do oštećenja sluzokože debelog crijeva a masnoća će ujedno ublažiti i upalu. Pažljivo ga ugurati u rektum (debelo crijevo) do graničnika. Ostati u ležećem ili sjedećem položaju jedan do dva sata. Nakon toga se HemoBalance izvadi i ponovo opere vodom i sapunom.
Pakiranje sadrži dva magneta označena različitim bojama (čepovi na graničnicima). Prvi dan se proizvoljno izabere bilo koji od dva magneta ali se zato svaki slijedeći dan primjenjuje magnet koji prethodni dan nije bio u upotrebi. Dakle, jedan dan se koristi magnet sa bijelim čepom a slijedeći dan onaj sa crnim čepom.

Dodatne informacije mozete dobiti i na:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Za one koji ne vjeruju u magnete: http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/324745/Srpkinja-o-cije-se-izume-otimaju-Rusi-i-Amerikanci

A, pogledajte i ovo (za građane Hrvatske): http://www.youtube.com/watch?v=FaAAliJwBk8

a za one kojima je bliži ekavski (možda čak i kombinacija):

http://www.youtube.com/watch?v=O__6h5USCdI

http://www.youtube.com/watch?v=sYJOpm2fK6U

http://www.youtube.com/watch?v=PVjlC4BEJyQ

Više o HemoBalans-u

English