Kako naručiti?

Hrvatska: +385 (0)98 183 0959

a za više informacija isključivo na mail: zseatovic@gmail.com

Srbija: +381 (0)11 2310 488

a više informacija na +381 62 77 33 50 ili na dietfood@orion.rs

ZEOLIT

ZEOLIT – KLIOPTILIT

NAJJAČI ČISTAČ SVIH OTROVA U ORGANIZMU: TEŠKIH METALA / RADIOAKTIVNOSTI / POSLJEDICA KEMOTERAPIJE

 

Zeoliti su rijetki prirodni minerali vulkanskog podrijetla, nastali iz četiri elementa: zemlje, vatre, vode i zraka. Produkt su više milenijskog kemijskog procesa i prirodne reakcije između kondenzata vulkanskih para i oceanske vode u specifičnim geološkim uvjetima.

Poznate su brojne podvrste zeolita. Podvrsta zeolita koja se zove klinoptilolit i koji ima kristalnu molekularnu strukturu tradicionalno se koristio kao prirodni lijek u humanoj medicini.

Zeolit klinoptilolit ima strukturu rešetkastog kaveza sa snažnim negativnim nabojem, koji privlači i resorbira ione pozitivnog naboja kao na pr. teški metali, kancerogeni otrovi, organski otrovi , štetni radikali i  sve druge štetne tvari. Početak suvremene medicinske primjene zeolita klinoptilolita temelji se na njegovim iznimnim biofizikalnim svojstvima i svojstvu ionske izmjene, koji omogućuju istovremeni proces remineralizacije organizma i učinkovitu prirodnu detoksikaciju.

Za suvremenu medicinsku uporabu, Zeolit klinoptilolit podliježe procesu jedinstvene tribomehaničke mikronizacije i aktivacije, u kojem se multipliciraju njegova ljekovita svojstva.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao osobnu tvar. Apsolutno je siguran i netoksičan; nema letalnu ni toksičnu dozu, nema neželjenih kontraindikacija, nuspojava ili interakcija s drugim farmakološkim ili fitofarmakološkim tvarima. Zeolit ne stvara ovisnost, ne taloži se u organima, u cijelosti se eliminira iz tijela.

Postoji veliki broj proizvoda koji nisu aktivirani i nemaju sposobnosti koje se navode na proizvodu. Zbog toga navodimo jedan primjer i dajemo uputstva kako doći do saznanja da li je ZEOLIT koji imate efikasan ili ne. Svi primjeri i kasniji opisi djelovanja odnose se na ZEOLIT – KLINOPTILOLIT firme “DietFood” d.o.o. – Beograd.

Umjesto teoretskih razrada navodimo primjer gospodina Slavka Crnića iz Banja Luke: odvija se planinarska akcija. Sudjeluje oko 30 planinara i nalaze se na nepristupačnom terenu sa kojeg je do prve komunikacije najmanje 5 sati za zdravog čovjeka, za bolesnog i onog koga treba nositi to traje ne manje od 8-10 sati. Jedna djevojka (ime, datum i spisak svjedoka se nalazi u arhivi Instituta) dobija nagli alergijski napad, sva se osula od tjemena do peta i počinje da se guši. Približava se ponoć i nastaje panika. Jedan priseban planinar me pozvao radi savjeta. Preporučim pijenje ZEOLITA u određenim dozama dok se simptomi alergije ne povuku. Iskreno rečeno, nadao sam se da će se stanje sanirati u roku 2-3 sata. Poslije 20 minuta me pozovu kako bi mi saopćili da prisustvuju pravom čudu. Od prve čaše rastvora ZEOLITA prestalo je gušenje. Od druge čaše rastvora je prestao, do tada nesnosan, svrab, a od treće čaše se vidjelo golim okom kako nestaje osip - prvo na glavi, ispod kose i na licu, pa preko vrata ka grudima. Poslije pete čaše rastvora nije bilo nikakvih znakova alergije, pacijent se smirio, večerao i utonuo u san.

ZATO, UVIJEK TREBA  KOD SEBE IMATI MAKAR MALU DOZU ZEOLITA

 

Postoje brojni primjeri u kojima sasvim mala doza ZEOLITA riješava problem:

·        Ukoliko dobijete žulj na nozi ili na dlanu, dovoljno je isti posuti ZEOLITOM i zaviti. Žulj zarasta za nekoliko sati.

·        Ukoliko vam se naglo pojavi herpes, potrebno je isti posuti ZEOLITOM i on će za nekoliko sati nestati,

·        Kad dobijete bubuljicu, istu treba nakvasiti pljuvačkom i namazati ZEOLITOM i nestati će za par sati.

·        Pili ste vodu ili neko loše piće, osjećate se loše ili pijano, popijte 3-6 grama ZEOLITA u čaši vode i sve tegobe će nestati,

·        Sumnjate da ste otrovali želudac ili ste dobili nagle plinove, grčeve ili bolove, popijte ZEOLIT i sve će nestati za nekoliko minuta,

·        Iznenada vas je žignuo zub, uzmite na vlažan prst ZEOLIT, natrljajte desni pored bolesnog zuba i bol nestaje za 2-3 minuta,

·        I kod naglog bola drugih organa (zgloba, isčašenja, bolova u leđima i sl.), uradite isto i bolovi nestaju.

·        Popilo se i iznenada morate voziti. Desilo se nešto hitno. Popijte, od prilike, toliko malih kavenih žličica ZEOLITA sa vodom (malo gušći rastvor) koliko ste popili čašica žestokog pića, sačekajte 15 minuta i pijanstvo, smrad po alkoholu, malaksalost i slabi refleksi zbog pijanstva, nestaju. Vi dobijate razboritost i energiju kao da ste sada ustali poslije ugodnog i dovoljnog sna.

·        Povrijedili ste se, porezali, pali, ili vas je nešto udarilo. Mjesto povrede pospite ZEOLITOM, smanjiti ćete bolove i pospiješiti zarastanje, onemogućiti bilo kakvu infekciju.

·        Pali ste i dobili prijelom. Pospite mjesto povrede ZEOLITOM, i to činite svakih 4-6 sati. Smanjiti ćete bolove i pospiješiti zarastanje kostiju i rana. Sve zarasta brže za više od tri puta uz pomoć ZEOLITA nego kad se on ne koristi.

·        Ujeo vas je otrovni kukac, zmija, ili pas, odmah ranu pospite ZEOLITOM i svugdje oko rane pospite i utrljajte ZEOLIT, sav otrov će apsorbovati ZEOLIT i biti ćete spašeni.

·        ZEOLIT možete koristiti i u svim drugim neugodnim situacijama ili iznenadnim, neprijatnim i bolnim prilikama, koje ovdje nisu nabrojane...

Sve napisano u gornjem članku, odnosi se na aktivirani klinoptilolit (ZEOLIT) tehnologijom TMO, firme „DietFood“  d.o.o. iz Beograda.

Na tržištu je preko 90 % proizvoda od zeolita, koji nisu aktivirani (nije sproveden postupak TMO, ili nije dovoljno tribomehaniziran) te je samo usitnjen klinoptilolit. Klinoptilolit usitnjen i do nano veličina bez tribo mehaničke obrade je manjkav i nema sposobnosti koje se dobiju poslije TMO.

Ponegdje postoji broj pored naziva proizvoda koji prikazuje maksimum kapaciteta kationske izmjene (sposobnost izmjena mikromola na 100 gr klinoptilolita).

ZEOLIT sa sadržajem kliniptilolita ispod 70% teško prijeđe KKI (kapacitet kationske izmjene) od preko 140 mikromola na 100 gr. Taj broj kod proizvoda „DietFood“ d.o.o. je 180, uz preko 90% čistog minerala, što ga čini jednim od najmoćnijih i najefikasnijih poznatih čistača na svijetu.

Klinoptilolit se zadržava u živom organizmu 4 - 6 sati. Efikasno čisti organizam i drugu sredinu od radionukleida i svih drugih teških metala.

TMO klinoptilolit se upotrebljava za zaštitu tkiva ili površina prilikom zračenja ili drugih radioterapija, posipanjem tankog sloja po površinama koje moraju biti zaštićene. Pijenje klinoptilolita čisti organizam od “zalutalog” zračenja i radionukleida. Nema efikasnijeg sanatora tkiva od klinoptilolita POSLIJE RADIOTERAPIJE.

Zeolit koji distribuira firma „DietFod“ d.o.o. redovno se ispituje i KORISTI na VMA (Vojno Medicinskoj Akademiji) u Beogradu.

Posljednja ispitivanja su dokazala da za preko 20% smanjuje trigliceride i kolesterol, a izuzetno pomaže i kod saniranja dijabeta.

Skorašnje iskustvo na VMA je pokazalo kako se posipanjem Zeolita po gangrenoznoj rani, kao posljedici dijabeta, rana suši, počinje prokrvljenost i stvara se novo tkivo.

Kada se govori o pH faktoru i sposobnosti neutraliziranja acidnosti, ZEOLIT ne spada u bazične (alkalne) tvari, već spada u veoma pH stabilne materije.

Klinoptilolit djeluje na bazi polariteta elektropotencijala i štiti nas od grešaka kao što je nedovoljno doziranje, predoziranje ili prestanak aktivnog djelovanja. Više faktora čini klinoptilolit efikasnim, sigurnim i nepogrešivim sredstvom.

Postoji faktor koji povoljno utječe na zdravlje i stanje svake stanice živog organizma, to je sposobnost klinoptilolita da u svojoj rešetci donosi i donira vodu - životnu tečnost, u citoplazmu, popravljajući membranski napon i tako revitalizira svaku stanicu.

Slijedeći, veoma efikasan i krajnje siguran način, je djelovanje na samu masu bioentiteta nepoželjnog u živom organizmu. Sve štetne bakterije, virusi i gljivice imaju pH+. Nepogrešivo i sigurno, klinoptilolit sa visokim potencijalom (i stalno obnovljivim) pH- adsorbuje kisele i štetne bio ili neorganske supstance, i odmah izolira njihov utjecaj i transportira sadržaj iz organizma što dovodi do ozdravljenja. Ova efikasnost je tako visoka da poslije prvog uzimanja klinioptilolita dolazi do vidnog i osjetnog poboljšanja.

Negativnih ili štetnih posljedica klinoptilolit nema. Klinoptilolit se ne taloži u organizmu. Sva unijeta količina se transportira iz živog organizma u roku 4-6 sati.

Ipak, osobe na terapiji s lijekovima (farmakološkim pripravcima) ne bi trebale uzimati Zeolit u vrijeme korištenja farmakoloških pripravaka,  jer Zeolit čisti tijelo od svih vrsta otrova pa i od tzv. lijekova i njihovih metabolita.

Ovaj prirodni materijal ima visoku vrijednost kao sirovina za proizvodnju emulzija, tableta, supozitorija, vaginaleta, krema, maski i ostalih farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda i sredstava. Klinoptilolit je istovremeno farmaceutsko sredstvo i nosač aktivne tvari drugih lijekova, potpuno efikasan i nikada ne postaje opasan. Primjena klinoptilolita riješava problem sve većeg i bržeg prilagođavanja ili mutacija virusa, bakterija i gljivica na već postojeća sredstva farmacije. Djelovanje na bazi pH i elektropotencijala, što je suštinska i nepromjenljiva osobina štetnih bio entiteta, ne može dovesti do mutagenog prilagođavanja. Čišćenje nepoželjnih tvari u samoj citoplazmi stanice, donacija vode i popravak membranskog napona, su faktori koji dovode svaku stanicu oboljelog organa u stanje potpunog imuniteta.

VAGINALETE

Poznato je da većina gljivica, virusa i bakterija, koje uzrokuju patološke promjene urino-vaginalnog prostora, postaje otporno na antibiotike, pa čak i na fitoantibiotike. Procjenjuje se da, usljed mutacije ili drugih oblika prilagođavanja sredini u kojoj su implicirana razna sredstva protiv patoloških izazivača, postaje imuna većina samih izazivača. Tretmani su neefikasni ili zbog toga što je potrebna veća doza (koju ne žele povećati ljekari) ili stalna zamjena lijeka. Stalna zamjena lijeka znači da se unaprijed ništa ne može znati pa se probaju terapije sa različitim lijekovima koje traju cijeli ciklus liječenja i tek na kraju ciklusa se može utvrditi efikasnost, odnosno učinak.

Svi lijekovi djeluju tako što ubijaju izazivače bolesti i tako, eventualno, dolazi do ozdravljenja. Veoma malo lijekova je koncipirano tako da se promijene uslovi sredine (acidnost ili slično) te da se zbog toga uništavaju izazivači bolesti ili se, jednostavno, izazivači bolesti (virusi, bakterije ili gljivice) ne razvijaju ili ne koncentriraju. Ako unesete antibiotik u prostor sa patološkim promjenama, on će, ukoliko izazivač nije postao otporan na njega, uništiti izazivače. Sredina koja nije promijenila svoju acidnost će ostati ista i samo je pitanje dana kada će mala količina novih izazivača prepoznati povoljnu sredinu za svoj razvoj i bolest se vraća.

ZEOLIT, odnosno vaginalete ili bilo kako unešen aktivni klinoptilolit, mijenja način izlječenja u potpunosti. Antibiotik ubija sve bakterije i gljivice koje se nađu u organizmu osim onih koje su postale rezistentne (a, takvih je sve više), dok će aktivni klinoptilolit absorbirati i uništiti samo klice koje izazivaju bolest, promijeniti kiselost organa, neutralizirati OH ione i trajno popraviti acidozno (pH stanje) stanje organa. Kada se na ovakav način revitalizira organ ili cijeli organizam, izazivači bolesti jednostavno ne mogu da se „nastane“ ili bujaju u toj sredini.

Nema antibiotika koji će već poslije druge doze olakšati problem bolesniku. Zeolitne vaginalete olakšavaju i popravljaju stanje već poslije prvog unošenja. Da bi se popravilo stanje acidoznosti i održavalo stalno pravo stanje sluzokože i sekreta, potrebno je jednom ili dva puta tjedno koristiti po jednu vaginaletu. Ukoliko zbog polnog odnosa ili bilo kojeg drugog načina dođe do infekcije, novouneseni izazivači se neće moći razvijati u sredini uz prisustvo zeolita-klinoptilolita.

Ukoliko nemate vaginalete, a imate naš ZEOLIT, jednostavno ga rastvorite u vodi, napravite želatinoznu masu i implicirajte u vaginalni prostor. Efekat je potpuno isti a doza za ovakvu implikaciju je jedna mala žličica (3 - 5 grama ZEOLITA i isto toliko vode) za jednu dozu.

SUPOZITORIJE

Nema efikasnijih supozitorija od supozitorija sa određenim postotkom klinoptilolita. Supozitorije sa TMO klinoptilolitom su vrhunac suvremane tehnologije i efikasnost koje se pokazuju već prvi dan upotrebe. Klinoptilolit je kompatibilan sa svim lijekovima i svim ljekovitim travama čije tinkture ili samljeveni prah možemo miješati u željenim odnosima.

Svim supozitorijama nedostaje komponenta koja smanjuje kiselost u debelom crijevu (uzrok većine patoloških promjena u debelom crijevu je kiselost sluzi i kompletne sredine i nepovoljna gustina fekalnih tvorevina).

Karakter sada proizvedenih supozitorija je da djeluju u ograničenom okruženju sredine u koju su implicirane, odnosno, nedostaje im moć razastiranja i kretanja ljekovitih supstanci ka dubljim prostorima debelog crijeva. Naš ZEOLIT ima tu sposobnost, uz sposobnost da sobom „ponese“ ljekovitu tvar, i može se reći da je Bogom dana supstanca. Uz to je sam izlječujući i sposoban je druge izlječive tvari darovati samoj stanici (nano veličina je manja od ulaznih otvora na opni stanica i slobodno prolazi u citoplazmu).

Proces donacije-darivanja je veoma prost i logičan: ZEOLIT donosi aktivnu ljekovitu tvar labavo vezanu u svojoj rešetci zbog približnog ili blago suprotnog polariteta. U citoplazmi ili u samoj sredinin organa se nalaze štetne tvari koje imaju veoma jak suprotni polaritet, što će izazvati slijedeće: ZEOLIT otpušta slabo alkalne i labavo vezane tvari (sve ljekovite supstance su slabo alkalne ili jako alkalne) i puni svoju rešetku kiselim, odnosno pozitivno naelektriziranim tvarima (svi izazivači bolesti, tj virusi, bakterije i gljivice i svi štetni gasovi, svi teški metali i ostale štetne tvari, su pozitivno naelektrizirani). Tako stanica ili, kompletan organ ili organizam, dobija potrebne ljekovite tvari i oslobađa se štetnih supstanci.

U daljnjem djelovanju, klinoptilolit iz sredine absorbira pozitivne OH ione i mijenja acidnost organa i samog sadržaja debelog crijeva. Ova sredina pogoduje probavi, stanju krvnih žila i doprinosi izlječenju svih oštećenja, ranica i drugih problema u debelom crijevu. Hemoroidi nestaju za kratko vrijeme i trajno. Kod praćenja promjena u debelom crijevu, opaženo je da povećanje acidnosti u debelom crijevu dovodi do dvije teške posledice: otvrdnjavanja crijevnog sadržaja i promjene u veoma kiselu sredinu, koji svaki na svoj način dovode do povreda, onemogućavanja normalnog protoka krvi i stvaranja krvnih „džepova“ koji su, praktično, zadebljanja u predjelu čmara, i to zovemo hemoroidi.

Gore navedene uzroke, a time i posljedice, sanira ZEOLIT. Ako je u pitanju supozitorija koja ima farmaceutske dodatke koji nisu djelovali zbog onemogućavanja njihovog širenja po organu i po samoj sredini debelog crijeva, tu efikasnost, za nekoliko puta, povećava klinoptilolit i dolazi do brzog i efikasnog izlječenja. Brzina u kojoj se izlučuje klinoptilolit (klinoptilolit se bez zadržavanja i jednog mmola izlučuje u roku u roku 4-6 sati od uzimanja) je glavni faktor koji utječe na doziranje, odnosno učestalost uzimanja.

Ukoliko nemate supozitorije, možete uzeti jednu kavenu žličicu ZEOLITA u prahu, razmutiti u još jednoj žličici vode i na neki način ubaciti u rektum na 5-15 cm. Ove količine mogu ići, zavisno od težine slučaj i do 4x po jedna jušna žlica klinoptilolita.

Možda je praktičnije da u neku od postojećih krema za hemoroide umiješate jednaku količinu ZEOLITA i to iskoristite kao SUPOZITORIJU, odnosno, kremu protiv hemoroida.

Pored navedenih djelovanja klinoptilolita na genitalne, mokraćne, bubrežne i organe debelog crijeva i rektuma postoje i mnoga druga pozitivna djelovanja.

Kao snažan antioksidans Zeolit je takođe i ionski izmjenjivač (detoksikans) koji svojom aktivnošću uklanja iz organizma slobodne radikale, koji se stvaraju tijekom metaboličkih procesa, odnosno,  raznih upalnih procesa ili pak nastaju djelovanjem vanjskih faktora kao što su zračenja, atmosferska zagađenja, pušenje, većina farmakoloških pripravaka i sl.

Poznato je da su slobodni radikali uzročnici starenja, a isto tako su odgovorni za nastajanje najmanje šezdesetak kroničnih i degenerativnih bolesti kao što su: srčani i moždani udar, artritis, tumor, katarakta, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, narušene vene, reumatizam, stres, upale, senilnost i dr.

Ako ovo sumiramo, može se reći da ZEOLIT nezamjenjiv kod

-         Poboljšanja ukupne kvalitete života

-         Pomoći pri revitalizaciji organizma

-         Pospješivanja kompletnog  metabolizma

-         Jačanja svih tjelesnih funkcija

-         Lakšeg podnošenje tegoba nastalih trošenjem i starenjem organizma u cjelini

-         Čiščenja organizam od toksina, ZRAČNE TERAPIJE i svih vrsta zračenja

-         Zarastanja svih vrsta rana (KUBITA uzrokovanih ležanjem, GANGRENE i ostalih...)

-         Riješavanja posljedica korištenja KEMOTERAPIJE i antibiotika

-         Smanjivanjem KOLESTEROLA i TRIGLICERIDA

-         Riješavanjem problema sa DIJABETOM

-         UKLANJANJEM SVIH OTROVA IZ ORGANIZMA

KOLON ČISTAČ

KOLON ČISTAČ

REGULIRA RAD DEBELOG CRIJEVA

REGULIRA PREKOMJERNU TEŽINU

STABILIZIRA RAD JETRE

STIMULIRA IMUNITET

Sa dodatkom:

- ĐUMBIRA

- NATRIJEVOG ASKORBATA (VITAMINA C)

- ZEOLITA

Debelo crevo je ono što koči izlečenje. Ako ga ne pročistite, otpadni produkti neće moći da izađu iz tela. Suštinski proces prilikom lečenja prirodnim putem je OBAVEZNO ČIŠĆENJE DEBELOG CREVA od naslaga otrova, štetnih hemikalija i fekalnih materija nataloženih tokom života. Obično se kaže: “Zdravo se hranim čitavog života i nema potrebe da čistim creva,“ a istina je sasvim drugačija. Pojedinci se, naprosto, zaprepaste i jednostavno rečeno, ne mogu da veruju šta izbacuju iz sebe prilikom procesa čišćenja creva. Jednostavno su zapanjeni  i u  neverici (reč je o ljudima koji su bili ubedjeni da nema nikakve potrebe za čišcćenjem u njihovom slučaju). Ne postoji osoba, a da nije radila čišćenje creva, koja ima optimalno čista creva - jednostavno, ne postoji. Svaki zdrav čovek treba da uradi čišćenje creva. Svaku zdravstvenu terapiju, posebno kad je u pitanju KANCER, trebalo bi započeti TOTALNIM ČIŠĆENJEM DEBELOG CREVA, koje podrazumeva 3 do 5 dana bez uzimanja hrane, samo na vodi, supama i sokovima, bilo od jabuke, ili na nekom drugom bistrom, ne gaziranom soku, uz dodatak 'Kolon Čistača'.

Za one koji MISLE da to ne mogu provesti, postoje i manje rigorozni protokoli ali i manje delotvorni, pa, prema tome i duže traje njihova primena.

“-Ako ne pročistite debelo crevo, drugi organi ne mogu da izbace otpadne produkte.”

-Osnovna greška koju činimo prilikom lečenja prirodnim putem, ne čisteći debelo crevo, jeste da ne shvatamo da ćemo takvim postupkom naneti sebi veću štetu nego korist. Organizam će da započne sa procesom fiziološkog čišćenja i izbacivanja otrova ali, jednostavno, neće imati gde da ih izbacuje i otrovi će se ponovo reapsorbovati u telu i osoba će se osećati sve gore i gore. Svi telesni sistemi su povezani informacijama koje dolaze iz creva preko krvotoka do svih delova tela. Osoba će početi da misli „kako ove prirodne metode nisu efektivne i produktivne“.

Lečenje prirodnim putem ne može se zasnivati  na otklanjanju simptoma, mora se otkriti uzrok svih uzroka. Čak i kad očistite naslage sa arterija, a ne pročistite de3belo crevo, one će se vratiti.

Upravo iz ovih razloga je od vitalne važnosti za lečenje, da pročistimo debelo crevo od toksina bez obzira koji zdravstveni problem imamo. Bukvalno rečeno, telo jednostavno „zna i oseti“ da je njen „izduvni ventil“ - debelo crevo, začepljeno. Kada se očisti prirodnim metodama, dolazi do neverovatnog osećaja... Telo počinje da izbacuje i izlučuje toksine i otrove  na sve strane, jer jednostavno, „zna i oseti“ da može.

Čir na nozi neće zarasti ako prvo ne očistite debelo crevo. Telo ga je stvorilo kao vrstu drugog rektuma, da bi izbacilo otpadne produkte iz sebe.

Izbijanje čireva na nogama, iz kojih ističu velike količine gnoja i krvi, predstavljaju svojevrsni drugi rektum koje telo samo stvara u nemogućnosti da pravilno izbacuje otrove kroz debelo crevo. - Tumori takodje mogu nastati kao posledica  pokušaja tela da izbaci otrovne materije i produkte. Ponekad, ti spoljni kancerogeni tumori imaju rupice na svom vrhu iz kojih izlaze gnoj i krv. I koža ponekad pocrveni ili postane tamnije boje, pa se otvori. Ovo je često uobičajena pojava jer će telo pokušati na sve načine da izbaci otrovne materije iz sebe ako kanali za izlučivanje nisu otvoreni.

POTPUNO ČIŠĆENJE DEBELOG CREVA

Uz 4-dnevnu pripremu i uz 5-dnevno uzimanje samo tećnosti (Bez hrane).

Priprema se primenjuje SAMO kad korisnik nema redovno pražnjenje creva bar jednom dnevno, a ako ima, ide se direktno u “Glavnu terapiju”.

PRIPREMA: prve i svake od sledećih tri večeri uzeti dve doze Magnezijum hlorida i jednu kašiku (supenu) Kolon čistača, pomešanog sa 3-4 dl destilovane vode. Umesto destilovane vode, dobra zamena je i prokuhana, demineralizovana voda za pegle. Smanjiti unos hrane 25 posto svaki od sledećih tri dana, kako bi se bolje ušlo u deo potpunog gladovanja i obavezno piti 6-8 čaša vode (najbolje destilovane) dnevno. Nakon tri dana ući u GLAVNU terapiju. U suštini, potrebno je postići bar jednu stolicu dnevno, a bolje je dve i tek tada ući u GLAVNU terapiju, čak ako to potraje i neki dan duže.

GLAVNA TERAPIJA:

Tokom sledećih tri do pet dana, Kolon Čistač se uzima pet puta u toku dana, jedna supena (jušna) kašika u šejkeru ili u teglici vode od 3-4 dl u ukupnom unosu od 5 kašika (žlica) dnevno. Svaki puta još dodatno zaliti čašom vode. Vrlo je važno uzimati puno vode. Svake večeri, takođe, uzeti i jednu dozu Magnezijum hlorida! Umesto vode, može se koristiti i neki sok - najbolje od jabuke, ili višnje, a može i bistra supa (juha) od povrća ali, svakako, bez povrća.

Nakon kompletne terapije, kako bi se olakšao povratak na čvrstu hranu, prekida se post. Pojesti jednu jabuku za doručak. Za ručak, uvesti malu porciju salate, povrće, integralni pirinač (rižu). Za večeru, isto kao i ručak. U večernjim satima, uzeti poslednju dozu Kolon Čistača i Magnezijum hlorida i, maksimalno ste se očistili! Nakon čišćenja, nastaviti svakodnevno uzimati po jednu kašičicu (žličicu) “Kolon Čistača”, pola sata pre ručka ili pre doručka, zajedno sa Natrijum askorbatom, radi bolje probave, aktivacije crevne flore i podizanja imuniteta.

Neka iskustva su pokazala da čak i rešavanje problema Ascita (pojave vode u abdomenu zbog lošeg rada jetre) počinje baš totalnim čišćenjem debelog creva, a tek potom čišćenjem jetre. Ako mislite da niste dovoljno odlučni da sprovedete ovakvu dijetu, možete pokušati s produljenim uzimanjem 'Kolon Čistača', od desetak dana, uz konzumiranje i nekih namirnica. Neka to budu manje količine voća, povrća, integralnih žitarica, pasulja, graška (graha) i drugih namirnica bogatih vlaknima. Svakako, izbjegavajte sve šećere, mleko i mlečne proizvode, meso, i nikako ne koristiti kavu i napitke s kofeinom, alkohol ... Izbjegavajte sve ono što i inače treba izbegavati ako želite povratiti zdravlje ili ostati zdravi.

Princip rada (delovanja) “Kolon Čistača” svodi se na svojstva polisaharidnih sluzi da na sebe navlače i vežu vodu (imaju sposobnost povećavanja svog volumena do 15 puta), čime odvajaju sloj tvrde stolice vezane na stenke debolog creva, a to opet omogućava da čitav sadržaj bude izbačen kroz redovno pražnjenje creva. Osećaj pražnjenja je vrlo neobičan, ranije ne doživljen, kao da neko strano telo, dužine od tridesetak centimetra ili više, izlazi iz rektuma. Nije loša ideja držati neku higijensku rukavicu u blizini i povlaćenjem tog sadržaja, pomoći da to izađe napolje.

Vrlo je važno da kod unosa hrane koja sadrži dosta vlakana, ili unosa „Kolon Čistača“ ujedno se unosi i veća, mnogo veća, količina tečnosti, jer nedovoljan unos tečnosti može da izazove iritaciju creva, nadutost stomaka ili pak kompletno začepljenje, odnosno, suprotan efekat od željenog.

Iako je čišćenje debelog creva primarna funkcija “KOLON ČISTAČA”, postoji još nekoliko izuzeto važnih zdravstvenih rezultata njegovog korištenja.

Možda je nekome najvažnija još jedna izuzetno važna funkcija “Kolon Čistača”, a to je:

Upotreba “KOLON ČISTAČA” je prvi, NEOPHODAN KORAK

U SKIDANJU PREKOMERNE TEŽINE:

To i nije za čuđenje kad se zna koliko zdravstvenih problema najčešće izaziva prekomerna težina, počevši od kardiovaskularnih problema do dijabeta i problema sa jetrom i gušteračom.

Iako se skidanje prekomerne težine može odvijati i bez prethodnog čišćenja debelog creva, preporuka je da se prvo, ipak, OČISTI DEBELO CREVO jer, naslage stare, tvrde stolice su stalan izvor toksina i prepreka da se iz hrane izvuku najbolji nutritijenti.

Đumbir nije u “Kolon Čistaču” samo zbog okusa već, poznato je da pomaže u snižavanju razine holesterola i stimuliše pretvaranje holesterola u žučne kiseline i potpomaže lučenje žuči. Ujedno, stimuliše želučane enzime koji potpomažu probavu hrane i ubrzavaju metaboličke procese - olakšavaju mršavljenje. Ubrzani metabolizam podrazumeva brže sagorevanje kalorija, odnosno, olakšano i brže skidanje suvišne težine. Smanjuje apsorpciju masnoća i ugljenih hidrata koji se više neće taložiti u telu u obliku masnih naslaga i reguliše vrednosti „slabog“ (LDL) holesterola te time smanjuje rizik za bolesti srca i kardiovaskularnog sistema.

Ujedno, poboljšava pokretljivost želuca i istovremeno smanjuje nadutost i zatvor.

Redovnim uzimanjem Кolon Čistača”, jedne kašike, pola sata pre svakog obroka, postiže se zavidan nivo sitosti i gubitak potrebe za prekomernim unosom hrane. Osnova “Kolon Čistača” - “Psyllium” prah, ima sposobnost povećanja volumena u dodiru sa dovoljnim količinama vode do petnaest puta.

Uz to, Zeolit, kao aktivni sastojak “Kolon Čistača” vrši totalnu detoksikaciju organizma, čisteći čak i ono što farmaceutska industrija naziva lekovima. Nije bez značaja napomenuti da je Zeolit koji koristi “DietFood” u svom “Kolon Čistaču”, ravan najkvalitetnijim svetskim - Čileanskom i Japanskom, s tim što je, za razliku od Japanskog, provereno čist od radioaktivnosti.

Sve one skupe formule, zvučnih imena, koje Vam sa TV ekrana obećavaju regulisanje težine bez odricanja, nisu ništa drugo do ovaj jeftini “Kolon Čistač”, prah, koji stvara osećaj sitosti i omogućava Vam da se lakše odreknete prekomernih količina hrane za kojom i nemate pravu potrebu. Povećavanjem zapremine (volumena) do 15 puta, “Kolon Čistač” “javlja mozgu da je želudac dovoljno popunjen i da nema potrebe za dodatnim uzimanjem hrane. Jednostavno a, ujedno i genijalno, suzbija apetit, zbog čega naveče i između obroka nećete više nekontrolisano prazniti frižider.

Psilium prah u “Kolon Čistaču” je prirodni regulator pretilosti (gojaznosti) i sastavljen je od biljnih vlakana. U kiseloj sredini želuca upija vodu  stvarajući viskozan gel. Gel se formira oko čestica hrane usporavajući probavu ugljenih hidrata snižavajući  njihov glihemijski indeks. Sva zdrava hrana treba da ima visok sadržaj vlakana, koja su važan učesnik u mršavljenju. Ona interferiraju s apsorpcijom masnoća i proteina i zajedno sa nutritijentima iz hrane s visokim sadržajem vlakana, mogu smanjiti opasnost od srčanih oboljenja, šećerne bolesti, probavnih smetnji i nekih tipova karcinoma.  Vlakna su, uglavnom, sastavni delovi biljnih ćelija koja unesena hranom, u tankom crevu, ne podležu procesu probave. U debelom crevu, pod delovanjem bakterija, razgrađuju se samo delomično.

- Povlačenje vode iz mekih tkiva

Ne samo kad je u pitanju tako težak problem kao što je Ascit (pojava vode u abdomenu) već i kod blažih oblika zadržavanja vode u organizmu, sa samo jednom do dve male kašičice “Kolon Čistača” u toku dana, uz redovitu i ispravnu ishranu, primećuje se povlačenje vode iz mekih tkiva (noge… ruke ... zglobovi...)

Bez obzira na veliki broj korisnih manifestacija upotrebom “Kolon Čistača”, ipak bi sve trebalo započeti: TOTALNIM ČIŠĆENJEM DEBELOG CREVA!!!

- Opstipacija i (ili) proljev (dijareja)

Uz prethodno čišćenje, redovno unošenje “Kolon Čistača” od jedne ili dve kašičice tokom dana, reguliše stolicu, bilo da je u pitanju opstipacija (zatvor) ili dijareja (proliv) i to ne kao laksativ ili sredstvo protiv proliva, već tako što u debelom crevu aktivira korisne bakterije i, praktično, reguliše njegov pravilan rad. Ovo je rešenje na dug period, tj. trajno rešenje problema - izlečenje. Preporuka je da se “Kolon Čistač” unosi pola sata do sat pre jela, kako bi se izbegao uticaj zaostalih enzima iz obroka i na vreme popunio želudac.

- Podizanje IMUNITETA

Izreka koja kaže da “Zdravlje i bolest ulaze na usta”, odnosi se baš na rad debelog creva. Kompletan imunitet ovisi, prvenstveno, od rada debelog creva. Jetra, kao glavni čistač organizma, može pravilno funkcionisati samo ako ima čisto debelo crevo jer, sve toksine koje očisti iz organizma, izbacuje u debelo crevo, a upravo tu funkciju omogućava Кolon čistač”. Već pomenuto izbacivanje vode, odnosno, rešavanje Ascita, pokazuje da jedini način da jetra radi kako treba, odnosno da u potpunosti izbaci toksine očišćene tokom noći je prethodno čišćenje debelog creva “Kolon Čistačem”.

Možda je nekome najvažnija još jedna izuzetno važna funkcija “Kolon Čistača”, a to je:

- Normalizacija DIJABETESA i HOLESTEROLA

“Kolon Čistač” upija zasićene transmasti iz hrane, odnoseći ih u deblo crevo, sprečavajući apsorpciju masti i žučnih kiselina, stimulirajući  stvaranje novih žučnih kiselina iz holesterola u jetri, što sve zajedno smanjuje količinu holesterola u krvi….

Smanjuje apsorpciju masnoća i ugljenih hidrata koji više neće da se talože u telu u obliku masnih naslaga i reguliše vrednosti „slabog“ (LDL) holesterola te time smanjuje rizik za bolesti srca i kardiovaskularnog sistema. Nemogućnost pravilnog rada jetre može uzrokovati da gušterača počinje nestajati, doslovno, da se “pojede”, a kad se stanje uravnoteži primenom 'Kolon Čistača', automatski se regulišu problemi dijabetesa i holesterola.

-Pomaže kod hronične konstipacije (zatvora), dizenterije, proliva…..

U tretiranju dijareje kao i sindroma iritabilnog kolona, “Kolon Čistač” veže suvišnu vodu iz creva na sebe i time pomaže regulisanje stanja dijareje (proliva). U tom slučaju koristi se u većoj dozi od one za konstipaciju (zatvor) i drenažu creva.

Ponovo ista priča - čisto debelo crevo - put za čišćenje jetre i olakšan rad gušterače. Gušterača je ta koja je zadužena za lučenje enzima u organizmu i kompletnu probavu. Enzimi su život.

Uz Natrijum askorbat i Magnezijum hlorid, “Kolon Čistač” treba da bude prvi od suplemenata koje treba uneti u organizam jer, pomaže kod svih zdravstvenih problema.

Ovde u potpunosti važi pravilo:

„Ne postoje neizlečive bolesti već samo neizlečivi pacijenti“

Pacijenti koji nisu spremni na promene u životu - pre svaga na promene u ishrani.

KEMOTERAPIJA

Najčešća izjava, prema Ralph Mossu, u njegovoj knjizi "PREISPITIVANJE kemoterapije", je da u velikom broju ispitivanja, baš liječnici koji provode kemoterapiju kažu da "Nikada ne bi preporučili kemoterapiju nekom od članova svoje obitelji niti bi je sami na sebi primijenili". Jedan od savjetnika, Dr. Dan Harper, izvijestio je o neobjavljenom ispitivanju u kome je utvrđeno da samo 9% onkologa koriste kemoterapiju kada je kod njih u pitanju rak.


Neka od izjava farmaceuta i liječnika koji još nisu u "kandžama" industrije raka:


"... Kao kemičar, naučen da tumačim podatke, neshvatljivo mi je da liječnici mogu ignorirati evidentnu činjenicu da kemoterapija čini mnogo, mnogo više štete nego dobrog."
- Alan C Nixon, PhD, former president of the American Chemical Society.

Više...

Podmlađivanje

MAGNEZIJ KLORID i NATRIJ ASKORBAT čudesna kombinacija za PODMLAĐIVANJE i DUGOVJEČNOST

Osnova dobrog zdravlja, usporenja starosti i podmlađivanja je, prije svega, dobra probava, a to znači unos dovoljne količine hrane bogate vlaknima, hrane bogate magnezijem i dovoljan unos hrane bogate vitaminom C.
Ako svega toga nema dovoljno u hrani koju konzumiramo onda je neophodan unos suplemenata (dodataka prehrani) u različitim oblicima.

Više...

Dijabet - Inzulin i Magnezij klorid

MagnezijPRIČA O INZULINU I ČUDOTVORNOM MINERALU - MAGNEZIJU

Magnezij je nužan kako u proizvodnji tako i u djelovanju inzulina

Magnezij je osnovni gradijent života i prisutan je u kompletnoj životnoj fiziologiji. Bez inzulina Magnezij se ne može transportirati iz krvi u stanice gdje mu je, u stvari mjesto i gdje je najpotrebniji. Kad je dr Nadler stavio 16 pacijenata na dijetu osiromašenu Magnezijem, pokazalo se da je njihov inzulin postao nedjelotvoran i nije uspijevao da šećer iz krvi prebacuje u stanice gdje ih je trebao sagorjeti ili sačuvati kao "gorivo".

Više...

Magnezij klorid - početak svih početaka

MAGNEZIJ U TERAPIJI KANCERA - NJEGOV NAJVAŽNIJI OBLIK JE

MAGNEZIJ KLORID

Zasićenje Magnezijem uzrokuje ubrzani nestanak periostilnih tumora.

Poljak Aleksandrovic i ostali istraživači su pronašli da 46% pacijenata tretiranih u ICU centru za kancer imaju prisutan nedostatak Magnezija. Zaključili su da je kod pacijenata, kritično bolesnih od kancera, taj nedostatak vrlo visok.

Više...

Više članaka...

Proizvodi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Anketa

Što vam se najmanje sviđa na stranici?