RAK JE IZLJEČIV

DNA the Molecule LifePoštovanje svima, na pravom ste mjestu ako imate zdravstvenih problema.

Ovo je web stranica, kojoj ni GOOGLE ne dozvoljava da piše istinu, već moramo to napisati zaobilazno. Zato savjet svima koji mogu da izbjegnu GOOGLE - izbjegnite ga: prsti FARMAKOMAFIJE su mnogo duži nego većina pretpostavlja i upravljaju čak i jednom GOOGL_om

Ova stranica ne glasi: LIJEČENJE RAKA, LIJEČENJE HEMOROIDA ILI,  samo: LIJEČENJE. jer, ne samo da Farmakomafija ne dozvoljava takve napise u pojedinim državama, već ne dozvoljava takve napise niti na Google_u iako bi to trebali biti problemi zakonodavstva svake države za sebe. Očito, GOOGLE preuzima na sebe ulogu Svetskog policajca što, automatski, pokazuje odakle dolazi. "Sila Boga ne moli", pa se (za sad) moramo povinovati kako bismo vas obavjestili kako da riješite svoje zdravstvene probleme.Ovaj dio, tek da se zna tko je pravi gazda GOOGL_a.

Naravno, nitko u Googl_u nema primjedbi na naziv LIJEČNIK iako liječnici tvrde da ništa nije izlječivo, pa prema tome ništa nit ne liječe, a ipak im se dozvoljava da se nazivaju liječnicima.

Na ovom sajtu su obrađene metode i sredstva komplementarni zvaničnoj medicini, najčešće (iako je to pogrešno korištenje pojma) nazivani ALTERNATIVA, u mnogim zemljama nepriznati od zvanične medicine.

Kako su pojmovi: LIJEK i LIJEČENJE rezervirani isključivo za zvaničnu medicinu ne smijemo ih ovdje koristiti.

Ovo je reklamni sajt, kao i svi ostali na Internetu, ali je tu i da Vam ukaže da putevi izlječenja UVIJEK postoje. Čak i za bolest koja najviše plaši ljude - RAK (iako nije najteže izlječiva) postoji nekoliko puteva izlječenja: Hipokratova (Brojsova) dijeta, Dijeta dr Johane Budvig, Makrobiotička dijeta, Dijeta gladovanja. Korištenje fitoterapeutskih pripravaka, Homeopatija, Energetske terapije (Biohealing, Theta, Silva itd). Dakle, više je od jednog puta riješenja problema od kojih svaki ponaosob isključuje kemoterapiju i zračenje a, u najvećem broju slučajeva i kiruršku intervenciju.

Na drugim sajtovima imate više o drugim metodama dok je ovdje zastupljena metoda Laetrilom (vitaminom B17 - "HUNZA extract") i NATRIJ ASKORBATOM (jedinim pravim vitaminom C u prahu) i njegovom varijantom u liposomalnom obliku (više ima u temi o Na askorbatu). U brošarama koje šaljemo uz ove preparate zastupljeno je po nešto i od preporuka dr Johane Budwig i Hipokratove dijete jer, smatramo da su te preporuke najbolja kombinacija sa B17. Naravno, ovo je samo naše mišljenje i u skladu s tim su i preporuke.

Sve ove preporuke nisu namijenjene da budu zamjena zvaničnoj medicini već da Vam ukažu da imate izbora i da imate PRAVO NA IZBOR.

O tome je još bolje pisala dr Lorraine Day, doktor medicine, čiji tekst možete pročitati u nastavku ovog uvoda.

Od metoda i prodaje sredstava ovdje pominjanih, može da živi samo jedan čovjek ili, u najboljem slučaju, jedna porodica iako ove metode i sredstva spašavaju živote.

Koliko puta ste čuli: "Rak nije izlječiv, dijabet nije izlječiv, autoimune bolesti nisu izlječive, u suštini, s medicinskog stanovišta, ništa nije izlječivo. To nije točno jer,

NE POSTOJE NEIZLJEČIVE BOLESTI, POSTOJE SAMO NEIZLJEČIVI LJUDI!  (Dr. John Ray Christopher)

Nešto slično je rekao i dr Šulc: "OZDRAVITI JE LAKO. RAZBOLJETI SE TRAŽI GODINE POSVEĆENOSTI TEŠKOM RADU"

Ovo je, možda još bolje opisala Dr Lorraine Day, žena koja je svoj rak dojke sama izlječila i o tome napisala knjigu: "Kako sam pobijedila rak".

Ovo je izvod iz njene brošure o popravljanju vida, ali odnosi se na terapiju protiv svih bolesti i novi je uvod za cijeli sajt i mislim da najbolje prikazuje svrhu postavljanja sajta.

"Ja sam doktor Lorin Dej i ovdje ćemo govoriti o zdravstvenim smetnjama. Doktor sam medicine. Petnaest godina sam radila  kao predavač  na medicinskom koledžu  u San Francisku koji je u sklopu Univerziteta u Kaliforniji. U toj ustanovi bila  sam  profesor i prodekan u Odjeljenju  za ortopedske operacije.  U glavnoj gradskoj bolnici u San Francisku radila sam kao kirurg. Godine 1992. na grudima mi se pojavila  mala grudva za koju je kirurška biopsija pokazala da je kancerogena. Riječ je bila o raku dojke. Priču o mojoj bolesti koja je u jednom trenutku proglašena za neizlječivu,  detaljno sam opisala  u knjizi "Kako sam pobijedila rak". Dovoljno je da vam ovdje kažem da sam odbila da idem na kemoterapiju, zračenje i operaciju dojke, a  to su bile terapije kojima su me učili tokom studija  medicine. Odbila sam takve terapije zbog njihovog  destruktivnog djelovanja na  imunosni sustav zato što je imunosni sustav jedini koji može da održi i sačuva organizam u dobrom zdravlju. Umjesto tih terapija odlučila sam da ozdravim pomoću prirodnih metoda,  putem plana u deset točaka koji je sasvim prirodan,  koji nema nikakvih neželjenih propratnih efekata i koji je potpuno besplatan osim troškova za hranu, a hranu i ovako - i onako moramo kupovati.
Iako se dogodilo da je moj rak dojke za manje od tri tjedna porastao od gromuljice do veličine grejpfruta, i iako sam osjećala strašnu bol, odbacila sam sve uobičajene terapije liječenja zbog njihovog opasnog, čak smrtonosnog ishoda koji nose sa sobom.  
Poslali su me kući da umrem i jedne noći nisu očekivali da ću tu noć preživjeti. Ali, živa sam i nemam rak, a prošlo je 12 godina od kako mi se prvi tumor pojavio u organizmu.
Kada se tumor prvi put pojavio, stanje mi se pogoršavalo u naredne dvije godine sve dok nisam otkrila prirodni metod liječenja koji se sprovodi u deset točaka. Kada sam potpuno primjenila ovaj metod, sa stoprocentnom posvećenošću, bilo je potrebno samo osam mjeseci da tumor nestane i dodatnih 10 mjeseci da povratim životnu snagu, tako da sam poslije 18 meseci sasvim ozdravila. Tokom tog dugotrajnog iskustva, naučila sam kako se oporaviti od bukvalno svake bolesti, zato što ne samo da sam bolovala od raka, nego sam imala i neke ključne simptome Parkinsonove bolesti, multipl skleroze i nekoliko drugih  poremećaja. Kako sam se oporavljala od raka, svi ovi simptomi su takođe nestali. Tako sam shvatila da  je glavni  uzrok  svih naših oboljenja kršenje tih 10 osnovnih principa zdravlja koji  su stalno u funkciji u našem organizmu, kao što zakon gravitacije utječe na svako živo biće na Zemlji, bili mi svjesni tog zakona ili ne. Svi zdravstveni problemi ne padaju s neba niti se događaju sami od sebe, svi oni imaju svoj uzrok.
Klasična  medicina priznaje da  ne  poznaje uzroke mnogih bolesti, tako da sve što rade je zataškavnje simptoma lijekovima koji su u stvari opasne kemikalije. Lijekovi nikada ne izliječe bolest, štaviše, oni imaju negativno dejstvo i oštećuju druge organe u vašem organizmu, čak i onda kada ništa ne čine da preokrenu vaše oboljenje ili poremećaj koji  imate.
Prvo uključite u svoj život "Plan u deset točaka", pa tokom primjene istog, vi ćete sa svojim liječnikom, ako se odlučite  i za  liječnika,  shvatiti da  vam  lijekovi  u jednom trenutku više nisu potrebni.

Još nešto: imate ustavno pravo i pravo  od Boga da liječite  sami sebe i da odlučite što je ispravno za vaš organizam ali, ako donesete takvu odluku, onda odgovornost morate da preuzmete na sebe. Veliki dio u oporavljanju od bolesti igra preuzimanje  odgovornosti za vlastite postupke ali, to mora biti vaš osobni izbor.

U prirodi postoje zakoni:  fizički  i hemijski  zakoni, zakoni  o astronomiji i mnogi drugi u koje spadaju i zakoni o dobrom zdravlju. Nepokoravanje bilo kom  od tih zakona, bilo usljed  neznanja ili pobune protiv istih, povlači sa sobom posljedice. Ako se ne obazirete na zakon gravitacije i skočite sa visoke zgrade, vjerojatno ćete poginuti.  Ako  se  ne obazirete  na zakone fizike  i stanete pred  auto koji juri, vjrojatno ćete  poginuti. Ako se ne obazirete na zakone o zdravlju i prehrani i jedete onako kako vi želite umjesto onoga kako treba, vrlo je vjrojatno da ćete se razboljeti i umrijeti, i da će to umiranje biti bolno.
Prirodni zakoni su primjenjivi na svakog čovjeka i na svaki dio tijela.  Stoga  je  imperativ da shvatimo prirodne zakone o zdravlju i da živimo u granicama istih, što je jedini način da ostanemo zdravi i bez ikakve bolesti.
Šta onda čovjek treba uraditi da bi spriječio ili izlječio bolest? Odgovor koji se nameće je da treba prestati sa stvarima koje  su uzrok nastanka bolesti. Treba prestati sa konzumiranjem rafiniranog  šećera. Taj šećer se nalazi u tortama, kolačima, sladoledu, bombonama, gaziranim pićima i drugim slatkišima. Riječ je takođe, o šećeru koji se krije u svim obrađenim namirnicama. Prirodni šećer koji se nalazi u cijelom prirodnom voću, jabukama, kruškama, bobicama, i drugom voću neće vam oštetiti zdravlje ako ih jedete u prirodnom, cjelovitom stanju.
Takođe, morate ostaviti sve mliječne proizvode kao što su mlijeko, sir, jogurt, sladoled i drugi, kao i da prestanete jesti masnoće u mesu, živini, ribama i da prestanete upotrebljavati masti i ulja za kuvanje (rafinirana ulja).
Nemojte jesti ni rafinirane namirnice  (kao što su  one iz prodavnice) zato što su masnoće i  ulja u  njima posebno štetni. Prestanite jesti svu rafiniranu hranu jer,  bukvalno,  svaka takva namirnica sadrži MSG i zaslađivač za obradu hrane, uz mnoge druge  štetne dodatke.  
Počnite jesti povrće i prirodnu hranu, to jest voće, povrće i žitarice u njihovom prirodnom obliku.
Počnite sa fizičkim vježbama,  čak i ako to podrazumijeva da samo hodate. To će pojačati krvotok i donijeti vašim stanicama kisik koji daje život i pomoći će da se izluče toksične materije iz svih organa. Počnite da pijete  najmanje 10 čaša vode dnevno - to je količina vode koju svakog dana izgubi vaš organizam  usljed samog procesa življenja.  Veću  količinu vode morate piti kada radite naporne poslove, kada ste pod stresom i tokom toplog vremena.
Prestanite piti alkohol, kavu, crni čaj i druge napitke koji sadrže kofein i tein, jer svi oni dehidriraju vaš organizam budući da je kofein diuretska supstanca, što znači da uzima više tekučine iz vašeg organizma u odnosu na količinu tekučine koju unosite tim napicima.
Izložite se obilju svježeg zraka i sunčevih zraka pošto su oboje  apsolutno neophodni za  zdrave  stanice u  svakom organu vašeg tijela. Oboje pojačavaju imunosni sustav i  pomažu eliminaciju toksina iz organizma.
Idite na  spavanje u pola deset uveče, najkasnije  u deset. To omogućava vašem tijelu da se odmori, regeneriše i popravi oštećene stanice.
Naučite kako da se izborite sa stresom, ali ne tako što ćete stiskati zube. Morate očuvati ispravan stav o životu, to jest, stav zahvalnosti. Budite zahvalni za ono što imate. Veoma je tačno da veselo srce djeluje kao lijek.
Ružno ponašanje,  bijes,  gunđanje,  sebičnost,  gorčina  - svi ti loši stavovi utječu da se stvaraju negativne kemikalije u organizmu koje za posljedicu imaju oboljenja svih vrsta.

Ovih 10 točaka:

  • ispravna prehrana (uzimanje, voća, povrća i žitarica u njihovom prirodnom obliku)
  • fizičko kretanje
  • odgovarajuća količina vode
  • izlaganje suncu
  • svjež  zrak
  • uzdržavanje od alkohola, kofeina, šećera, zasladivača i svih drugih  kemijskih  dodataka  u  vašoj  prehrani
  • pravilno odmaranje  u pravo doba noći
  • poverenje u Boga
  • zahvalnost i dobra volja koja podrazumijeva nesebičnost

sam upotrijebila da pobijedim rak koji je pretio mom životu. Te stavke djeluju odlično na svaku bolest bez izuzetka."

Oni koji su već ranije posjećivali ovaj sajt, vidjeli su da je pisan ijekavski u duhu hrvatskog jezika (sa mogućim greškama) ali od danas (25.10.2011.) ovdje će se nalaziti i tekstovi preuzimani iz literature na srpskom jeziku, pisani ekavski. Ovo je sajt koji nema nikakvih političkih konotacija i namijenjen je svima koji imaju zdravstvenih problema i koji sigurno mogu razumjeti sve napise, bez obzira da li su pisani ijekavski ili ekavski. Ono što i dalje ostaje je da će sve biti pisano latinicom, jer mlađe generacije izvan BiH i Srbije uglavnom ne poznaju ćirilično (evo, ni ja nisam siguran da li sam ovo pravilno napisao ili je trebalo: čirilićno ili možda ćirilićno ili .... a u stvari, nije ni važno), pismo.

Proizvodi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Anketa

Što vam se najmanje sviđa na stranici?