Proseno mlijeko - lužnati PH

MLIJEKO OD PROSA U PRAHU - ZA ONE KOJI "NE MOGU BEZ" MLIJEKA.

Evo, odlična vijest za sve oni koji smatraju da ne mogu bez mlijeka, a svjesni su štetnosti konzumiranja kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda. Postoje različite vrste biljnog mlijeka (najpoznatije je od soje ...) ali jedina žitarica koja ne sadrži gluten i ne stvara pad PH krvi ("kiselu krv") je baš PROSO.

Proseno mlijeko

 

Proso je ukusna žitarica blago slatkog ukusa, bez glutena (što je veoma važno za one koji su osjetljivi na gluten iz pšenice i drugih žitarica). Nekada je glavna žitarica za kruh bila . Sadrži mnoštvo korisnih hranljivih sastojaka: VITAMIN B17 (nitriloside ), vitamine B kompleksa, vitamin E, željezo, magnezij, fosfor, kalcij i kalij kao i neke esencijalne masne kiseline. Vitamin B17 je sigurna zaštita od raka koji je danas izuzetno raširena bolest upravo zbog manjka vitamina B17, nitrilosida, koji su prirodna odbrana od stvaranja  malignih stanica. Uz proseno mlijeko nastojte što češće konzumirati i kruh od prosenog brašna, a umjesto riže što češće jedite kuhani proso. Priprema se na gotovo indentičan način kao i riža.

Odličan je izvor silicija koji pozitivno utječe na zdravlje kože, kose i noktiju. Spriječava opadanje kose, krtost i lomljivost noktiju i čisti ten.  Poboljšava rad želudca, slezene, jetre  i pankreasa.

Može se nabaviti u Hrvatskoj, za sada samo na tel. +385 95 826 7806 ("Valetudo") , ali i u Srbiji na tel   +381 62 77 33 50 ("VIDEODATA")