Kako naručiti?

Hrvatska: +385 (0)98 183 0959

a za više informacija isključivo na mail: zseatovic@gmail.com

Srbija: +381 (0)11 2310 488

a više informacija na +381 62 77 33 50 ili na dietfood@orion.rs

Magnezij klorid - početak svih početaka

MAGNEZIJ U TERAPIJI KANCERA - NJEGOV NAJVAŽNIJI OBLIK JE

MAGNEZIJ KLORID

Zasićenje Magnezijem uzrokuje ubrzani nestanak periostilnih tumora.

Poljak Aleksandrovic i ostali istraživači su pronašli da 46% pacijenata tretiranih u ICU centru za kancer imaju prisutan nedostatak Magnezija. Zaključili su da je kod pacijenata, kritično bolesnih od kancera, taj nedostatak vrlo visok.

Teško je u opće razmišljati da nedostatak Magnezija može povećati rizik od kancera ali, kao što znamo da dehidracija ili gušenje može izazvati smrt, tako smo sigurni da nedostatak Magnezija vodi direktno do kancera.

Morate uzeti u obzir da transport preko 300 enzima i iona zahtjeva Magnezij i da njegova uloga u metabolizmu masnih kiselina i fosfolipida neposredno utječe na čvrstinu i stabilnost stanične membrane i da bilo kakvo slabljenje fiziologije stanice vodi do infekcije, kako okolnog tkiva tako i samog tumora. Ove infekcije postaju integralni dio raka. Nedostatak Magnezija postaje neposredna prijetnja za zdravlje naših stanica. Bez dovoljne količine magnezija, naše stanice kalcificiraju i propadaju.

Smatra se da nedostatak Magnezija uzrokuje kancerogenezu (nastanak kancera), posebno u slučaju solidnih tumora a da uzimanje velikih doza Magnezija upravo to spriječava.

Magnezij štiti stanice od Aluminija, Žive, Olova, Kadmija, Berilija i Nikla

Ne samo što je neophodan u preživljavanju naših stanica, već je Magnezij izuzetan zaštitnik od teških metala i slobodnih radikala. Svojim prisustvom omogućuje sintezu Glutationa, što je jedan od najpoznatijih neutralizatora Žive. Bez tog rada na čišćenju, usljed nedostatka Magnezija, stanice poćinju da propadaju i postaju stanično "smeće", sakupljaći teške metale, što je onda odlično okruženje za privlačenje infekcija - kancera.

I jedna zanimljiva studija o utjecaju alkohola (alkoholnih pića) na pojavu i razvoj kancera dojke kod žena. Odavno su istraživači utvrdili da davanje Magnezija u ishrani onih koji pate od njegovog nedostatka, kao što su alkoholičari, smanjuje rizik od pojave maligniteta. Sada su definitivno utvrdili da žene koje popiju jedno ili dva pića u toku dana, svejedno koje alkoholno piće, imaju 10% povećan rizik od kancera dojke. One koje popiju više od tri pića povećavaju taj rizik na 30%. Što više alkoholnih pića to se više spušta nivo Magnezija u organizmu.

 

Magnezij klorid

Alkohol je odujvek bio poznat kao nešto što uništava Magnezij u organizmu i Magnezij je bio jedan od prvih suplemenata koji se davao alkoholičarima za detoksikaciju i "skidanje" sa alkohola.

Istraživači iz "Škole za javno zdravlje", Univerziteta u Minesoti su došli do zaključka da dijeta bogata Magnezijem uveliko snižava pojavu kancera debelog crijeva. Prethodna studija iz Švedske je pokazivala da žene koje Magnezij uzimaju u maksimalnim dnevnim dozama imaju 40% manji rizik da obole od kancera od onih koje uzimaju minimalne količine ovog minerala.

Čak i anti-kancerogeno djelovanje Kalcija kod raka debelog crijeva, u stvari je povezano sa nivoima Magnezija, pokazuju najnovije studije. Velike količine Kalcija i Magnezija zajedno, smanjuju rizik od raka ali, velike količine samo Kalcija spriječavaju apsorpciju Magnezija i povećavaju rizik od raka rektuma i debelog crijeva.

Pojava Hypomagnesemie (nedostatka Magnezija) primjećena je kod 78% djece oboljele od leukemije, sa prethodno indikovanom anoreksijom i povećanim izbacivanjem crijevnog sadržaja i gubitkom Magnezija kroz mokraću.

Nekoliko studija je pokazalo znatan porast kancera u regionima sa niskim nivoima Magnezija u vodi ili zemljištu, a isto važi i za Selen. U Egiptu, stopa kancera je na nivou od 10% u odnosu na Evropu ili Ameriku, a na selu gotovo da nit ne postoji. Glavna razlika je u ekstremno velikim dozama Magnezija: 2,5 do 3 grama, koje to stanovništvo unosi u organizam, što je deset puta više od onoga što se unosi u Zapadnim zemljama.

Ako sve ovo pogledamo, teško ćemo naći pacijenta oboljelog od raka sa Magnezijem na približno normalnim nivoima na staničnom nivou, što drugim riječima znači da RAK U OPĆE NE POSTOJI U STANIČNOM OKRUŽENJU PUNOM MAGNEZIJA. Jednostavna medicinska logika ukazuje da bi organizam trebalo zasititi Magnezijem, najbolje, transdermalnim uzimanjem (preko kože) jer time se u potpunosti izbjegavaju problemi moguće pojave proljeva ili mogućnost bubrežnih problema, a nedostatak Magnezija se pokazao kao osnovni klinički poremećaj ali, medicinski establišment naprosto ne može proturiti kroz svoje "tvrde glave" koliko je to izuzetno važan preparat.

Situacija izgleda kao da je neko jednostavno "isključio prekidač" medicinskoj inteligenciji. U stvari, upravo to je i učinjeno i čini se da je prekasno da sami redefinišu svoje stavove, što je tragično. Iako Magnezij unapređuje proizvodnju obrambenih supstanci u organizmu, kao što su antitijela i značajno podiže operabilnu aktivnost bijelih granulocitnih krvnih stanica (što je pokazao Delbert još 1915. sa Magnezij kloridom) i doprinosi mnogim funkcijama koje osiguravaju stabilnost staničnog metabolizma, nitko ne razmišlja da to iskoristi u primarnoj terapiji raka. Čak i gore od toga, medicinski establišment ne koristi Magnezij niti u sekundarnoj terapiji, u stvari, ne koristi ga u opće već radije koriste zračnu i kemo terapiju koje još više snižavaju nivo Magnezija. Ne nastojati organizam pacijenta zašititi Magnezijem na staničnom nivou, može se smatrati izuzetnim nemarom, posebno kod pacijenata oboljelih od raka kada im je život u pitanju. Onkologa koji ignoriše nivo Magnezija kod svog pacijenta može se uporediti sa liječnikom u Hitnoj koji ne preduzima reanimaciju kad pacijent prestane disati. Oni koji su prošli kemoterapiju imaju četiri puta više razloga obratiti pažnju na ovu priču o neophodnom zasičenju stanica Magnezijem.

MAGNEZIJ KLORID JE PRVI I NAJVAŽNIJI DIO STRATEGIJE TRETIRANJA KANCERA

Najjednostavnije i najjasnije rečeno, naša preporuka je da se od prvog dana ulaska u protokol borbe protiv raka "praktično udavite" u uzimanju Magnezij klorida preko kože (Transdermalno uzimanje). Kada je rak u pitanju, ovo treba biti prvi ali, nikako i posljednji korak o kome treba razmišljati. Potrebno je tri do četiri mjeseca intenzive transdermalne terapije da Magnezij stigne na stanični nivo na kome treba biti ali, već za nekoliko dana pacijent će osjetiti efekte ove spanosne terapije. Za mnoge ljude čije tijelo vapi za Magnezijom, iskustvo nije mnogo drugačije od onog koje ima osoba koja izađe iz pustinje žedna do iznemoglosti. To je osnova života, upravo toliko neophodna, upravo toliko važna.

To je ona snaga Magnezija koja vam može spasiti život u slučaju srčanog zastoja, koja može poništiti štetu nastalu srčanim udarom ako se primjeni na vrijeme, ista ona snaga koja može spasiti život nekome tko je obolio od raka. Sve što pacijent treba uraditi je da Magnezij klorid sipa u kadu s vodom u kojoj će se okupati ili da ga direktno nanese (naprska) na tijelo. Ima li nešto jednostavnije???

Kada se MAGNEZIJ KLORID nanese direktno na kožu, apsorbuje se transdermalno i ima gotovo trenutan efekt na kroničnu ili akutnu bol

Posebna napomena o Kalciju i kanceru

Eksperti smatraju da pretjerana upotreba Kalcija može biti nerazumna, u svjetlu posljednjih studija jer može dovesti do porasta rizika od kancera prostate. "Postoje osnovane sumnje da Kalcij ima važnu ulogu u razvoju raka prostate", izjavila je dr Carmen Rodrigez.

Neželjeni efekti uzimanja veće količine Kalcija mogu biti povećana količina Kalcija u krvi, stvaranje kamenja u bubrezima i komplikacije s bubrezima. Povećani nivoi Kalcija su takođe povezani sa artritisom i problemom sa krvnim žilama i zglobovima, kalcifikacijom mekog tkiva, hipertenzijom i srčanim udarom, povećanjem triglicerida, gastrointenstinalnim problemima, promjenama u raspoloženju i depresivnim poremećajima i kroničnim disbalansom magnezija, cinka željeza i fosfora.

Kalcij i magnezij imaju suprotno djelovanje u odnosu na tjelesnu strukturu. Opće pravilo je da što nam je struktura tijela ukočenija, manje nam treba Kalcija a više Magnezija

Velike doze Kalcija interferiraju sa vitaminom D i blokiraju njegovu ulogu u liječenju i spriječavanju nastanka kancera, bez obzira što se i dalje nastavlja sa unosom velike količine vitamina D.

Magnezij je mineral mladosti – pomlađivanja i spriječava kalcifikaciju organa i tkiva,

što je inače karakteristična degeneracija koja se događa s godinama

Preporučeni odnos Magnezija prema Kalciju je 1:2  do 1:1. Za one koji su zainteresirani za prevenciju kancera preporuka je da se drže bliže odnosu 1:1. a za prvih šest mjeseci terapije taj odnos bi mogao biti i 10:1 u korist Magnezija. U stvarnost, ne treba ni paziti na ovaj odnos jer, jedino za koga može biti opasnosti od ekstremnih količina Magnezija su osobe koje imaju bubrežnih problema. Ako je netko zabrinut oko unosa Kalcija, neka jede hranu bogatu istovremeno Kalcijem i Magnezijem, kao što je pečeno sjeme sezama.

Do 30% energije stanice se koristi da se iz nje izbaci Kalcij

Za pacijente sa kancerom, transdermalni pristup, kombiniran sa oralnim uzimanjem, pruža priliku da se nivo Magnezija podigne snažno i brzo. U hitnim situacijama mogu se primjeniti dvije ili tri terapije dnevno, ali za snažnu sistemsku terapiju, dovoljno je da se napravi jedinjenje od tridesetak grama Magnezij klorida i rastrlja ili naprska po cijelom tijelu, jednom dnevno. Potrebno je reći da je Magnezij, u stvari, ključ pravilne apsorpcije i iskoristivosti Kalcija u organizmu, isto kao i ostalih nutritivnih elemenata. Previše Kalcija bez dovoljno Magnezija ne iskorištava se pravilno i Kalcij može postati toksičan, uzrokujući bolna stanja u tijelu.

Pokazalo se da je potreba za Kalcijem i kod žena i kod muškaraca znatno manja od onih ranije preporučivanih

Magnezij certifikat Magnezij certifikat

Proizvodi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Anketa

Što vam se najmanje sviđa na stranici?